Vijesti iz drugih medija

large britain banksyAktivan/na si u svojoj zajednici i zalažeš se za društvene promjene? Zanimaju te teme nenasilne komunikacije, suradnje, identiteta, rezličitosti, stereotipa, diskriminacije, migracije, antifašizma, ekonomskih prava i solidarnosti? Prijavi se na 7dnevni trening za šesnaest mladih aktivista koji Centar za mirovne studije organizira od 17.-24.04. u Pakracu. Trening Mlada MIRamiDA okuplja 16 mladih osoba iz Hrvatske, različitih interesnih sfera, koje su aktivne u svojoj zajednici, a koje će zajedno provesti sedam dana učeći jedne od drugih, družeći se, razmjenjujući iskustva, dijeleći probleme i pokušavajući ih zajednički definirati i riješiti.

Mlada MIRamiDA dio je edukativnog programa koji propituje djelovanje pojedinaca i društvene odnose u kontekstu izgradnje mira i razvoja kulture tolerancije i poštivanja ljudskih prava te obuhvaća i učenje i razmjenu vještina važnih za društveni angažman, kao i promišljanje o mogućnostima društvene promjene.

TKO se može prijaviti?

• osobe između 18 i 30 godina,

• koje rade i žele raditi za svoju zajednicu,

• motivirane su nastaviti dugoročni angažman za unapređenje života u svojoj sredini, razvoj civilnog društva i kulturu mira, nenasilja, tolerancije i suradnje,

• zainteresirane su za razmjenu znanja i iskustava s osobama i/ili grupama koje također aktivno rade u svojim zajednicama (udruge mladih, udruge za mlade, vijeća mladih, savjeti mladih, pomladci političkih stranaka, civilne inicijative ili osobe koje traže načine kako biti aktivne) u RH i šire.

S obzirom na to da je broj sudionika ograničen, provest ćemo selekciju i to na osnovu gore navedenih kriterija, te naročito motivacijom pojedinca/ke. O rezultatima selekcije prijavljeni/e će biti obaviješteni/e do 8. travnja kada ćemo poslati i podrobnije informacije o samom treningu.

Troškove snosi organizator, na tebi je da ispuniš i pošalješ prijavnicu do 7. travnja na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Vidimo se u Pakracu!

Izvor: http://www.cms.hr/

Nadolazeći događaji

Petak, 29 Stu 2019 20:00 – Četvrtak, 12 Pro 2019 22:00

Utorak, 10 Pro 2019 14:00 – 17:00

Utorak, 10 Pro 2019 20:00 – 22:00

Srijeda, 11 Pro 2019 10:00 – 14:00

Srijeda, 11 Pro 2019 17:00 – 19:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.