Novosti

31381287 1466886403417566 3038956418691497984 nPovodom prvog maja novopečena udruga "Sub Movements" je odlucila ujediniti snage sa Studentska Udruga Pula, Udrugom Unity TWG, Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika - HUIU i Snoopy - friends for life - Dog shelter Pula te napraviti dvodnevno druženje uz proljeće, sound system, žongliranje, sport, slack line, sakupljanje donacija za pseci azil, umjetnicki kutak, te predstavljanje rukotvorina iz raznih dijelova Hrvatske.

Glavna ideja događaja je ujediniti što više različitih udruga, kolektiva i organizacija koji ljudima žele predstaviti svoje djelovanje, bazirano na DIY načinu rada. Sa ovim događajem želimo otvoriti vrata široj zajednici koju pozivamo na suradnju i kreaciju, a ne smo pasivnu konzumaciju nametnutog sadržaja.
Također ohrabrujemo ljude da izađu iz svojih komfort zona i steknu nova poznanstva i iskustva te da se uključe se u rad i prošire ovaj mali kolektiv.
Tako je i ova manifestacija u cijelosti financirana iz vlastitih fondova bez vanjske pomoći i sponzora, te se nadamo da ćete uvidjeti temelje bratstva, jedinstva i ljubavi u svemu što radimo, a ne čeznju za slavom i profitom.

Program započinje u prostorima SUP-a u K.Rojc 30.04 u 21.00h te ce uz domaćine Munchies Sound System večer upotpuniti mentor i bredren Rockers Dub Master sound system iz Trsta te naš omiljeni mobile reggae radio station - PulaP Reggae Station.
Zanimljivo je da smo prije gotovo četiri godine u istom sastavu održali prvi Munchies session - 28.06.2014 u Banjolama - tako da je ovo pravi family thing!!
Session završavamo u 04h, te vam preporučujemo da došetate ranije u SUP. Ako želite ponesite vlastitu cugu, samo vas molimo u plastičnoj ambalaži i pobrinite se da ambalažu (i ćikove) odložite u smeće da pokušamo odrzati prostor SUP-a što čišćim.

Nastavljamo 01.05 na Vallelungi (slike lokacije stižu uskoro) sa početkom u 11h.
Glazbenu pozadinu cjelodnevne priče upotpunjuju njihovim setovima lokalna igrači: Teddy Lee, 207, Ervin, Jinxie Grooves, Mango, Chvigy, The Anunnaki Selector i drugi gosti, upogonjeni malim stackom Munchies sound systema.

Na lokaciji će biti postavljeni štandovi Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika - HUIU s majicama, nakitom, torbama i kapama od kreativaca poput:
- Steppa ART
- Polite BastART
- #tkocrtanemisli (facebook.com/tkocrtanemisli)
- Vitrum in fabula (facebook.com/vitruminfabula)
- K art & textile magic factory(facebook.com/katjakliba)
-Tajci Cekada, (www.tajcicekada.com)
- tabakera Vis (facebook.com/koznatabakerazaduhan)
- IVA art&design (facebook.com/IVAartdesign)
- UnicornGorgus (facebook.com/UnicornGorgus)
- mr.Joe (strip; autori Vjeran i Vibor Juhas)

Osim HUIU-a pored ce biti Mosca Bonsai, specijaliziran u rukotvorinama od maslinovog drva.

Za razne aktivnosti žongliranja, poput slack linea, svile, acro yoga i poi ce se pobrinuti takoder novoosnovana udruga Unity TWG Together We grow, entuzijastična skupina mladih koja se bori protiv gravitacije. Osim po parkovima, kamenolomima i uvalama imali smo ih priliku susresti na prvom urban highline meeting u Puli, u unutarnjem dvorištu Karlo Rojca,gdje je prisustvovalo oko 30-ak Highlinera iz Zagreba, Dalmacije i Slovenije.

Uz to, na raspolaganju ce biti i 3 plinska roštilja kako ne bi palili vatru i riskirali požar u prirodi, tako da samo naprijed očistite roštilj i pecite što vas je volja!

Podsjećamo vas kako nam je jako stalo da lokacija ostane što cišća. Postavit ćemo veliki broj DIY kanti za smeće gdje možete baciti svoje smeće, te vas molimo da ne bacate ćikove od cigareta uokolo, pošto vlasnici pasa često šecu svoje ljubimce na ovoj lokaciji.

U vezi naših najboljih malih prijatelja, u suradnji s Snoopy - friends for life - Dog shelter Pula, moći ćete preuzeti flyer koji vam govori više o njihovim aktivnostima, te možete i donirati direktno udruzi koja, iako obavlja nevjerojatan posao na području cijele županije, ne dobiva dovoljno potpore sa strane institucija, tako da bi vas zamolili ako ste u mogućnosti donirajte koju konzervu mokre hrane, hrane za štence ili bilo što mislite da bi poslužilo psima u azilu.

Još jedna vijest je da smo otvorili udrugu pod nazivom "Sub Movements" s kojom ćemo u buduće djelovati. Ukoliko imate neke ideje koje bi željeli razraditi s nama, dobrodošli ste!

Za plakat se pobrinuo i ovaj put Steppa ART, koji ce uz pomoc Bad Tastea upotpuniti pricu te crtežom ovjekovječiti ovaj događaj na jednom od postojećih hangara na lokaciji.

OPROJC logo

radiorojc

TEHbanner

dnevniboravak logo

rezerviraj db

Dnevni boravak predstavlja

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.