Početna

metamedij konferencija-2016-webMP3 platforma, neformalna mreža koja okuplja organizacije: Metamedij, Labin Art Express, Sonitus, Faro 11, Apoteka – prostor za suvremenu umjetnost i Studio za vizualne komunikacije Tumpić / Prenc, u subotu 5. studenoga 2016. u Circolu (Pula) organizira konferenciju posvećenu produkcijskim centrima, umjetnosti i razvoju zajednice. Ulaz na konferenciju je besplatan, a on-line registracije su obavezne.

Konferencijom Produkcijski centri – umjetnost i razvoj zajednice nastojimo okupiti relevantne dionike (kreatore regionalne kulturne politike, umjetnike i aktere iz civilnog, javnog i privatnog sektora čija djelatnost uključuje: suvremenu umjetnost, nove kulturne prakse, medijske kulture i kulturu općenito) kako bi omogućili jačanje kapaciteta kroz usvajanje novih znanja na temu umjetničkog djelovanja u društvenom kontekstu. Osim toga želja nam je potaknuti daljnji dijalog i jačanje partnerstva u stvaranju podrške izvaninstitucionalnoj kulturnoj sceni u smislu programskog umrežavanja, istraživanja u suvremenoj umjetnosti te osnivanja produkcijskog centra za nove kulturne prakse u Istri.

Podrška umjetničkoj produkciji u Istarskoj kulturnoj strategiji (2009 2014.) tema je koja pokriva dva cilja, a to su podrška produkcijskim uvjetima u umjetnosti te razvoj publike i razumijevanja umjetničkog rada. Ono što je identificirano kao problem u Istri jest nedovoljno ulaganje u umjetničku produkciju, što se odnosi na nedovoljno ulaganje u sve resurse nužne za njen razvoj (IKS, 2009).

Nedostatna produkcija uzrokuje niz negativnih trendova u istarskoj kulturi, od nemogućnosti zadržavanja kvalitetnih kadrova pa do prevelike orijentiranosti na uvoz programa iz drugih regija i zemalja i nedostatne međunarodne suradnje. Stvaranje boljih produkcijskih uvjeta stoga je jedan od najvažnijih ciljeva Istarske kulturne strategije. MP3 platforma prepoznala je značaj ovog problema stoga kao neformalna inicijativa zagovara bolje uvjete za razvoj produkcijskih uvjeta u izvaninstitucionalnoj kulturi.

Program konferencije

Nadolazeći događaji

Petak, 17 Tra 2020 20:00 – 23:00

Petak, 15 Svi 2020 20:00 – 23:00

Petak, 12 Lip 2020 20:00 – 23:00

Srijeda, 23 Pro 2020 18:30 – 21:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.