Video arhiva

Rojc 2020

Video "Rojc 2020" predstavlja viziju razvoja društvenog centra. Kroz dvije godine prikupljale su se ideje i razmišljanja korisnika i građana Pule u kojem bi se smjeru DC Rojc trebao razvijati. Inspiriran prikupljenim informacijama, animirani video "Rojc 2020" prikazuje kako bi centar mogao izgledati 2020. godine. 

 

 

Grad Rojc

Film "Grad Rojc" predstavlja društveni centar Karlo Rojc iz Pule kao jedinstven primjer suživota brojnih i različitih organizacija civilnog društva na jednom mjestu. Film je realiziran u sklopu projekta Saveza udruga Rojca pod nazivom "Upoznaj svog susjeda". Prikazuje elemnete suradnje i kohezije korisnika Rojca na zajedničkim programima i projektima.

 

Umrežavanje otpora - tribina

 

Prostorna pravda

// "Prostorna pravda" (Filmaktiv, 2014.) je kratki dokumentarni film nastao u sklopu projekta Prostorna pravda. Partnerske organizacije (Zelena Istra, Srđ je naš, Pravo na grad. Kinookus, Ekološka udruga Krka Knin, Filmaktiv) ovim projektom nastavljaju uspješnu suradnju iz prethodnih godina koja je povezivala sredine u kojima se najakutnije manifestiraju strukturni problemi upravljanja prostornim resursima u našem društvu: od masovne apartmanizacije vrijednog priobalnog i agrarnog područja projektima izgradnje golf terena u Dubrovniku, Puli i Šibensko-kninskoj županiji, preko privatizacija javnog prostora političkim pogodovanjem i manipulacijom javnim interesom u Zagrebu, do sustavnog isključivanja građana iz procesa odlučivanja. Partnerske organizacije nositeljice su društvenog angažmana oko tih problema u svojim sredinama, ali djeluju i šire prema javnosti, zakonodavnom okviru i pomaganju drugim sredinama. Dok je prethodni zajednički rad bio prvenstveno usmjeren na prijenos znanja i kapacitiranje inicijativa protiv prostornih devastacija u sredinama partnera, ovim projektom partneri su se složili otići korak dalje i graditi civilnodruštveni okvir za sustavno djelovanje na prostornim politikama.
Više informacija na prostornapravda.org

// financirano sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

// Režija i montaža: Marta Batinić, Sanja Kapidžić
// Novinarka: Sanja Kapidžić
// Kamera: Sanja Kapidžić, Ana Jurčić, Marta Batinić
// Zvuk: Ana Jurčić, Marta Batinić
// Obrada slike i zvuka: Marta Batinić
// Umjetnički savjetnik: Marin Lukanović
// Dodatne snimke: Mario Miljak, Zlatko Tomić, Istarski portal Regional Express, Goran Šaponja, Igor Šaponja, Vjekoslav Gašparović, Lovro Čepelak, Igor Bezinović, Boris Cvjetanović,Jadran Boban
// Glazba: Chris Zabriskie, Anita, Nic Bommarito, I Cactus

// Produkcija: Filmaktiv 2014.

 

Akcija Rojc 

 U Nedjelju 21.03.2010. Rojčani su na sebi svojstven način zauzeli javni prostor ispred Rojca i dokazali da je to prostor ogromnog potencijala te da je "plato" nedjeljiva okućnica Rojca i vlasništvo svih njegovih korisnika! Kreativna energija, druženje, dobra vibra, sloboda i miris maneštre uz odličnu glazbu i bogat kulturni i sportski program oduševili su sve prisutne te su svi bili složni kako se ovo mora ponoviti...
Skejteri, bajkeri, breakdenceri, žongleri, streličari, mali sportaši, košarkaši, nogometaši, svirači, izviđači, gimnastičarke i mnogi, mnogi drugi sudjelovali su i prezentirali svoj rad...

 

Mijenjam svijet: Mjesto zvano Rojc

Golemi kompleks vojarni bivše JNA Grad Pula dodijelio je mladima za Projekt Rojc kojemu je cilj okupiti sve gradske udruge i stvoriti multimedijalni centar civilnog sektora. Zgrade, kojima su nekada hodali đaci austrougarske i talijanske pomorske škole, marširali mornari ratne mornarice bivše države, a u vrijeme Domovinskog rata u njima privremeni dom našle stotine izbjeglica i prognanika, posljednjih desetak godina osvaja niz pulskih nevladinih udruga, kulturno-umjetničkih društava i sportskih klubova. 
Emisija donosi priču o brojnim aktivistima Rojca te o povijesti i sadašnjosti ove kreativne tvornice i kulturnog središta Pule.

 

Dvorac Rojc 

Wartrack and P2 music video

 

Nebo nad Rojcom

 

https://archive.org/details/NeboNadRojcom

Dokumentarni film Nebo nad Rojcom tematizira povijest i tadašnju situaciju u K. Rojcu, koji je sinonim za pulsku kulturnu i civilnu scenu. Film se također bavi i radom udruga te životom i biografijom Karla Rojca, narodnog heroja po čijem je imenu zgrada dobila naziv. Na izradi filma sudjelovali su mahom lokalni autori; autor filma je Ivan Zidar, glazbu su komponirali Tomislav Novak i Marino Jurcan, dok je za audio finalizaciju zaslužan Ivo Lorenzin. Ovaj 45-minutni dokumentarni film snimljen je u produkciji Udruge Metamedij, u razdoblju od svibnja do
kolovoza 2005. Premijerno je prikazan u Puli, u K. Rojcu 4. kolovoza 2005.

 

Nadolazeći događaji

Petak, 17 Tra 2020 20:00 – 23:00

Petak, 15 Svi 2020 20:00 – 23:00

Petak, 12 Lip 2020 20:00 – 23:00

Srijeda, 23 Pro 2020 18:30 – 21:00

NEWSLETTER-ikona

mailing lista

Partneri

nacionalna-zaklada-NOVO

 strukturni-invest-fondovi razvoj-ljudskih-potencijala eu-logo logo-HR-1 zaklada-kultura-nova
trans-europe-halles-logo logo mobilnost ured-za-udruge  eu-erasmus 1 GRAD-PULA-LOGO-1  zupanija istarska 

 

 

   Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.

 

S5 Box

Login

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.