Skip to content

Postani ESS volonter

Program Europske snage solidarnosti (ESS) provodi se unutar Saveza udruga Rojca od 2014. godine i do danas je ugostio više od dvadeset volontera iz Italije, Španjolske, Velike Britanije, Armenije, Njemačke, i drugih zemalja. Ovaj program pruža priliku mladima da doprinose društvu, volontiraju i rade za opće dobro, da iskazuju solidarnost s ljudima u nepovoljnijem položaju te da istovremeno stječu neprocjenjivo iskustvo i razvijaju svoje vještine.

No, osim toga što u Savezu mogu volontirati mladi iz inozemnih zemalja, mi također možemo mladima iz naše lokalne zajednice pomoći da odaberu projekt u skladu s njihovim interesima i odu volontirati u inozemstvo ili diljem Hrvatske.

Mladi koji imaju između 18 i 30 godina i zainteresirani su za program ESS mogu birati između tri vrste projekata:

  • Dugoročne individualne razmjene;
  • Kratkoročne individualne razmjene;
  • Volonterski timovi.

Zajedničko svim vrstama projekata jest da su sudionicima osigurani smještaj, hrana i džeparac te da su pokriveni troškovi puta, zdravstvenog osiguranja, tečaja jezika.

Trenutačno je aktivno blizu 900 volonterskih prilika, a svi zainteresirani mogu se prijaviti registracijom na Europski portal za mlade.

Tim Saveza udruga Rojca stoji na raspolaganju svima koji žele dobiti više informacija o ovom programu ili im je potrebna pomoć oko prijave i pronalaženja pravog volonterskog projekta. Možete nam u bilo kom trenutku pisati na evs.surojc@gmail.com ili doći u Dnevni boravak Rojca svaki radni dan 9-21 sat.