Skip to content

Foto

Predavanja

Izložbe

 

U petak, 18.3.2022. u Dnevnom boravku Rojca održano je otvorenje izložbe fotografija „Radite to u svoja četiri zida“ autora Luke Pešuna uz razgovor sa autorom kojeg je moderirao Jan Franjul.

Prema riječima autora: “Zamišljena kao odgovor na krilaticu ‘Radite to u svoja četiri zida’, ova serija fotografija prikazuje svakodnevicu LGBTIQ+ osoba unutar prostora njihova doma. Rekonstruiram trenutke njihove svakodnevice kako bi inscenacijom stvorio dojam dokumentacije, pokušavajući zadržati objektivan pogled. Procesom stvaranja ove serije fotografija upoznajem našu kolektivnu i pojedinačnu stvarnost te razgrađujem vlastite predrasude. Fotografijama postojećem diskursu rodne, spolne i seksualne raznolikosti pridonosim tamo gdje je manjkav, omogućujući uvid u one razine odnosa i identiteta koje su mi i samome izmicale.”

Događaj je organizirala pulska udruga Proces te je dio njihovog novog programa „Proces 2022.“ koji za cilj ima senzibilizirati javnost te osvijestiti društvo s LGBTQ+ zajednicom.

Izložbu možete posjetiti u Dnevnom boravku Rojca od ponedjeljka do petka od 9 do 21 sat do kraja ožujka.

Foto: Igor Dražić

Filmske večeri

Književne večeri

Tribine

Radionice